Anda Pengunjung Ke :

Thursday, 12 January 2012

YAM Tengku Ainon Jamil Mangkat...


Dukacita dimaklumkan bahawa Yang Amat Mulia Tengku Seri Nila Utama Pahang Tengku Ainon Jamil Binti Almarhum Sultan Abu Bakar Riayatuddin Muadzam Shah,D.K.,S.I.M.P. telah mangkat pada tarikh 12 Januari 2012 pukul 5.30 pagi pada usia 84 tahun.Beliau yang merupakan Bekas Tengku Ampuan Terengganu pada zaman Jepun mangkat di Hospital Tengku Ampuan Afzan.Berita kemangkatan beliau disampaikan oleh Setiausaha Jumaah Pangkuan Diraja Negeri Pahang,Datuk Sabaruddin Sulaiman.

Berangkat menziarahi jenazah beliau ialah KDYTM Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah dan isteri KDYTM Tunku Azizah,YAM Tengku Meriam Sultan Ahmad Shah dan juga YAM Tengku Azlan Sultan Abu Bakar yang juga merupakan adinda Almarhum.
Beliau yang juga kekanda Sultan Pahang KDYMM Sultan Haji Ahmad Shah meninggalkan empat orang putera dan dua orang puteri.Jenazah Almarhum Tengku Ainon telah dibawa ke Istana Abu Bakar Pekan untuk Istiadat Penghormatan Terakhir dan solat jenazah.Beliau dimakamkan di Makam Diraja Pahang selepas solat Zohor tadi.Sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah untuk Almarhum.Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Almarhum Tengku Ainon Jamil.Amin.

No comments:

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...