Anda Pengunjung Ke :

Sunday, 30 June 2013

Istiadat Persandingan Diraja dan Santapan Diraja Sempena Perkahwinan Tengku Amalin dan Pengiran Abdul Qawi.

WARISAN PERMAISURI akan menyambung entry berkaitan Perkahwinan Diraja antara Tengku Amalin Aishah Putri dan Pengiran Abdul Qawi yang diadakan di Kelantan Darul Naim.Setelah selamat diijabkabulkan,pasangan ini telah disandingkan pada malam 28 Jun 2013 di Dewan Jubli Perak Sultan Ismail Petra,Istana Mahkota Kubang Kerian dengan penuh gilang gemilang yang dihadiri sanak saudara kaum kerabat dari kedua belah keluarga.

Istiadat Persandingan Diraja menyaksikan kedua mempelai memakai persalinan serba hijau lembut yang menyerlahkan lagi seri pengantin di wajah keduanya.Dewan Jubli Perak dihias indah bak berada dalam kayangan sempena menyambut kedua pengantin baru ini.


Merpati dua sejoli di atas pelamin.


Istiadat Santapan Diraja pula menyaksikan tema warna biru digunakan.Dewan dihias serba biru yang sangat menyejukkan mata setiap yang memandang.Tengku Amalin kelihatan sangat jelita dalam persalinan busana berwarna biru.


Sama cantik sama padan.


Gambar semasa Istiadat Santapan Diraja :Pengiran Anak Hajah Zariah,Tengku Anis, Dr Tengku Faiz Petra dan Tuanku Fauziah.

Hantaran perkahwinan diraja :No comments:

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...