Anda Pengunjung Ke :

Monday, 12 September 2016

Pasangan DiRaja Selangor Menunaikan Solat Sunat Aidiladha.Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah dan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman berangkat menunaikan solat sunat Aidiladha di Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong. Baginda berdua menyertai kira-kira 2,500 jemaah yang turut sama menunaikan solat di masjid berkenaan. Baginda berdua diiringi oleh YAB Menteri Besar Selangor Dato' Seri Azmin Ali dan isteri Datin Seri Shamshida Taharin, Mufti Negeri Selangor Dato' Seri Mohd Tamyes Abdul Wahid, serta Setiausaha Kerajaan Negeri Dato' Mohd Amin Ahmad Ahya. Ini merupakan kemunculan pertama Tengku Permaisuri Norashikin bersama rakyat jelata selepas berkahwin dengan Sultan Sharafuddin pada 31 Ogos lepas dan dikurniakan gelaran Tengku Permaisuri Selangor pada 8 September lepas. Solat sunat Aidiladha diimamkan oleh Imam Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Sheikh Abdul Karim Omar. 


Baginda berdua menikmati jamuan.


Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin Abdul Rahman.

sumber : bernama 

2 comments:

  1. Assalamualaikum wbt. Ada seorang lelaki Melayu dari asnaf fakir miskin bernama Saudara Adila Bin Suboh. Dia berasal dari Melaka. Dia berumur 44 tahun. Dia tidak mempunyai rumah dan kenderaan sendiri. Dia sentiasa berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Dia tidak mampu menyara keluarganya kerana kesempitan wang. Adakala dia tidak makan dan mandi beberapa hari. Dia mengharapkan belas kasihan dari orang yang prihatin dengan keadaan nasibnya. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Sumbangan anda dapat meringankan beban orang yang memerlukannya. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku anak dia Muhammad Irfan Bin Adila. Tolong beri no telefon supaya mudah untuk saya berurusan dgn ayah saya yg menghilang dan meninggalkan saya ,Mama dan adek saya .

      Delete

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...