Anda Pengunjung Ke :

Tuesday, 30 July 2013

Kemunculan Semula YAM Permaisuri Hajah Siti Aishah..


Sekian lama menyepikan diri dari orang ramai, kini Mantan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong ke 11, Yang Amat Mulia Permaisuri Datuk Amar Hajah Siti Aishah Binti Datuk Seri Abdul Rahman muncul kembali di khalayak ramai. Baginda menjadi penghias muka depan bagi majalah Wanita Edisi Julai 2013 dan Majalah Nona Edisi  Khas Aidilfitri Ogos 2013.

Wajah baginda amat dirindui oleh segenap lapisan masyarakat di Malaysia. Menjadi balu di usia cukup muda iaitu 30 tahun bukanlah satu perkara yang mudah. Kini, setelah 12 tahun berlalu, baginda muncul dengan semangat yang baru. 


Menjadi suri kepada Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj Ibni Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah Alhaj pada usia muda iaitu 19 tahun dan ditabal menjadi Permaisuri negeri Selangor pada usia 27 tahun iaitu pada 28 Oktober 1998. Setahun kemudian menjadi Raja Permaisuri Agong ke 11 dan termuda dalam sejarah negara.

Nyata aura baginda masih mampu memukau sesiapa yang menmandangnya. Tingkah lakunya masih sopan seperti seorang permaisuri. Tutur katanya halus dan lirik matanya masih ayu seperti dahulu.Kemunculan semula baginda dengan gaya yang lebih anggun pasti mengubat rindu semua. Ternyata, di usia 42 tahun, baginda lebih matang dalam menempuh hari-hari mendatang.


Berikut gambar terbaru YAM Permaisuri Siti Aishah :


Semoga YAM Permaisuri Datuk Amar Hajah Siti Aishah Binti Datuk Seri Abdul Rahman,DK,DMN,DA(Sarawak),Grand Cordon of the Order of Chula Chom Klao(Thailand),
senantiasa berada dalam pelindungan Allah SWT dan dikurniakan kesihatan yang baik.

6 comments:

 1. assalammualaikum.sudah lama hamba tertanya tanya kemana menghilangnya Beliau.sekarang baru muncul di persada media.amat kagum dgn ketrampilan Beliau.sekian lama di nanti oleh semua lapisan masyarakat akan perkhabaran permata Negara dan Permata Negeri Selangor.semoga sihat wal afiat menjalani liku liku hidup di hari mendatang.jazakallah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Waalaikummussalam. terima kasih. sama-sama doakan kesejahteraan beliau.

   Delete
 2. salam kenal..jmput follow kmbali :)

  ReplyDelete
 3. Salam bro,
  Kalaulah Tuanku SIti Aisyah bertemu jodoh pula dgn Sultan Muhammad V dari Kelantan, lagi 4 tahun, insyaAllah, baginda dapat jadi Raja Permaisuri Agong buat kali yg kedua.
  Ada rekod, mcm Agong Sultan Abdul Halim skrg. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salam. Kalau ada jodoh, insyaallah. hihi :)

   Delete

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...