Anda Pengunjung Ke :

Saturday, 28 September 2019

Berita Kemangkatan DYMM Sultan Ismail Petra.

INNALILLAHI WAINNAILAIHI ROJIUN
AL-FATIHAH

Merafak Sembah Takziah
Kehadapan

KeBawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Kelantan Darul Naim Sultan Muhammad V

dan

Yang Maha Mulia Raja Perempuan Tengku Anis Binti Almarhum Tengku Abdul Hamid

serta seluruh kerabat DiRaja Kelantan Darul Naim

DI ATAS KEMANGKATAN

Duli Yang Maha Mulia Sultan Ismail Petra Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra,
D.K., D.M.N., D.K.(Negeri Sembilan), D.K.(Selangor), D.K.(Johor), D.K.(Kedah), D.K.(Perak), D.K.(Terengganu), D.K.(Perlis), D.K.M.B.(Brunei), D.P.S.S.(Sarawak), D.P.(Sarawak), S.P.M.K., S.J.M.K., S.P.K.K., S.P.S.K.

11 NOVEMBER 1949 - 28 SEPTEMBER 2019

Dukacita dimaklumkan bahawa Duli Yang Maha Mulia Sultan Ismail Petra Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra, ayahanda kepada KeBawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Kelantan Sultan Muhammad V dan juga merupakan KeBawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Kelantan ke-28 telah mangkat pada jam 8.11 pagi tanggal 28 September 2019 di Wad Diraja Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu Kelantan. Berita mengenai kemangkatan Almarhum dibuat oleh YAB Menteri Besar Kelantan Dato' Ahmad Yaakob. Jenazah Almarhum dibawa dari Hospital Raja Perempuan Zainab II ke Istana Balai Besar untuk Istiadat Penghormatan Terakhir dan solat jenazah dan dimakamkan di Makam DiRaja Langgar. Berikut merupakan kenyataan media YAB Menteri Besar Kelantan mengenai kemangkatan Almarhum Sultan Ismail Petra :

KENYATAAN MEDIA MENGENAI KEMANGKATAN DYMM SULTAN ISMAIL PETRA:

Duli Yang Maha Mulia Sultan Ismail Petra Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra yang amat dihormati dan dikasihi telah mangkat pada jam 8.11 pagi hari ini, iaitu hari Sabtu tarikh 28 September 2019 masihi bersamaan dengan 28 Muharram 1441 Hijriah, di Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu, Kelantan. Oleh itu, ketahuilah bahawa dengan titah perintah KeBawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V, Sultan Yang Di-Pertuan bagi Negeri Kelantan Darul Naim adalah ditentukan perkabungan kerana kemangkatan Duli Yang Maha Mulia Sultan Ismail Petra Ibni Almarhum Sultan Yahya Petra iaitu mulai hari ini, 28 September 2019 bersamaan dengan 28 Muharram 1441 Hijriah dan akan dikebumikan pada hari ini selepas solat Asar. Sekian.

Warisan Raja & Permaisuri Melayu merafak sembah takziah buat seluruh kerabat diraja Kelantan. Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh Almarhum.

2 comments:

 1. ada 8 permainan poker menarik di AJOQQ :D
  ayo segera bergabung dan dapatkan bonusnya :D
  WA : +855969190856

  ReplyDelete
 2. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya menulis pesan ini biar
  Semua orang tau,ini sebuah kisa nyata dari saya dan tidak ada rekayasa sedikit pun yang saya tulis ini,sekali lagi terimah kasih banyak ya Aki dan insya allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu Sartika dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL

  ReplyDelete

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...