Anda Pengunjung Ke :

Wednesday, 15 October 2014

Yang DiPertuan Agong Di Atas Singgahsana Kerajaan..


YANG DI PERTUAN AGONG PERTAMA Tuanku Abdul Rahman Ibni Almarhum Tuanku Muhammad dan Tuanku Kurshiah Binti Almarhum Tunku Besar Burhanuddin.

YANG DI PERTUAN AGONG KEDUA Sultan Hisamuddin Alam Shah AlHaj Ibni Almarhum Sultan Alaeddin Sulaiman Shah dan Tengku Ampuan Jemaah Binti Almarhum Raja Ahmad.

YANG DI PERTUAN AGONG KETIGA Tuanku Syed Putra Jamalullail Ibni Almarhum Syed Hassan Jamalullail dan Tuanku Tengku Budriah Binti Almarhum Tengku Ismail.

YANG DI PERTUAN AGONG KEEMPAT Tuanku Ismail Nasiruddin Shah Ibni Almarhum Sultan Zainal Abidin dan Tuanku Intan Zaharah Binti Almarhum Tengku Omar Setia Raja.

YANG DI PERTUAN AGONG KELIMA Tuanku AlHaj Abdul Halim Muadzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah dan Sultanah Hajah Bahiyah Binti Almarhum Tuanku Abdul Rahman.

YANG DI PERTUAN KEENAM Tuanku Yahya Petra Ibni Almarhum Sultan Ibrahim dan Tengku Zainab Binti Almarhum Tengku Muhammad Petra.

YANG DI PERTUAN AGONG KETUJUH Sultan Haji Ahmad Shah Al Mustain Billah Ibni Almarhum Sultan Abu Bakar dan Tengku Ampuan Afzan Binti Almarhum Tengku Muhammad Panglima Perang.

YANG DI PERTUAN AGONG KELAPAN Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail dan Sultanah Hajah Zanariah Binti Almarhum Raja Ahmad.

YANG DI PERTUAN AGONG KESEMBILAN Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yussuf Izzuddin Shah Ghafarullahu-lah dan Tuanku Bainun Binti Mohd Ali.

YANG DI PERTUAN AGONG KESEPULUH Tuanku Jaafar Ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman dan Tuanku Najihah Binti Almarhum Tunku Besar Burhanuddin.

YANG DI PERTUAN KESEBELAS Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj Ibni Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah Alhaj dan Tuanku Siti Aishah Binti Dato' Seri Abdul Rahman.

YANG DI PERTUAN AGONG KEDUABELAS Tuanku Syed Sirajuddin Ibni Almarhum Tuanku Syed Putra Jamalullail dan Tuanku Tengku Fauziah Binti Almarhum Tengku Abdul Rashid.

YANG DI PERTUAN AGONG KETIGABELAS Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Almarhum Sultan Mahmud AlMuktafi Billah Shah dan Tuanku Nur Zahirah.

YANG DI PERTUAN AGONG KEEMPATBELAS Tuanku AlHaj Abdul Halim Muadzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah dan Tuanku Hajah Haminah Binti Haji Hamidun.
No comments:

Post a Comment

Nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...